måndag 15 november 2010

Årets lammskinn till beredning

Igår sorterade vi lammskinnen som legat saltade sen slakten. Det är alltid svårt att bestämma vilka skinn som ska klippas och vilka som ska vara långhåriga men till slut var alla skinn genomgångna, allt salt avskakat, skinnen hopvikta och lagda på en euro-pall. Vi kommer att låta de flesta skinnen klippas till tvättbara så kallade babyskinn. Några kommer att "eko-garvas", några blir långhåriga mattskinn som inte går att tvätta och ett par stycken ska bli långhåriga, tvättbara mattskinn. Då ska det förhoppningsvis finnas skinn för alla smakriktningar! Sen bidrar ju gutefårens stora variation til att varje skinn blir unikt. Det är det som är så kul tycker jag.

Imorgon kommer Schenker och hämtar pallen för att köra den till berederiet i Småland. Sen dröjer det några månader innan vi får tillbaka dem beredda och fina. Ska bli spännande! Som tur är har vi en hel del kvar från förra omgången till de som vill köpa sig ett skinn redan i höst eller vinter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar